Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Acısu Şenliği`nde neşe yoktu!

Acısu Bahar Bayramı Şenliği, o eski piknik havasından uzak günübirlik eğlenceye dönüştü



Geçen Pazar günü yapılması gereken Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı ÅženliÄŸi bugün yapıldı. Bu yıl 19`uncusu yapılan ÅŸenlikte, horon halkası içindeki bazı alkollü kiÅŸilerin dışında, kimsenin yüzü gülmüyordu.


Bir zamanlar etraftaki çimler üzerinde kavurmalar pişirilen, piknik yapılan o eski Acısu`dan eser yoktu. Ekonomik kriz, Acısu Şenliği`ni günübirlik eğlenceye dönüştürmüş. Mesire alanında pazar kurulacak yerlerin taksimi dışında hiç bir çalışma yapılmamış olması da dikkatlerden kaçmadı. Horon halkası, trafik pisti için yere dizilen taşlarla mücadele ederken, iri dolgu taşları da şenlik alanında gezenlerin ayaklarında derman bırakmadı.

acisu_senlikleri.jpg

Acısu Şenliği`ne gelenler, doğal maden suyu içebilmek için ip gibi akan suyun başında izdihama sebep oldular. Lokanta ve çayhanelerde ise personel yetersizliğinden servislerde sorun yaşandı. Bir çok kimse şenlikte yemek yiyemedi, çay içemedi. Pazarlarda denetimsiz halde satılan özellikle etli gıda maddelerin bozuk olduğundan şikayet edildi.


ÅženliÄŸe BeÅŸikdüzü Kaymakamı ve Åžalpazarı Kaymakam Vekili Bayramali Köse`nin izinde olması nedeniyle Ä°lçemiz Kaymakamlığı`na vekalet eden Vakfıkebir Kaymakamı Fikret Zaman`ın da katıldığı öğrenildi. ÅženliÄŸe ayrıca Åžalpazarı Belediye BaÅŸkanı Fehmi Cengiz, Ä°lçe J. K. Hüseyin Åžentürk, Geyikli Belediye BaÅŸkanı Muzaffer Türkmen, Trabzon Belediyesi eski BaÅŸkanı A. Volkan CanalioÄŸlu, Ä°l Kültür ve Turizm Müdürü Ä°smail Kansız ve Ä°l Sigorta Kurumu Müdürü Tahsin Halcı da katıldı.


Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.